![]() |
|
|||||||
| CHASSIS TIPS Süspansiyon ayarları / Aktarma Organları / Şase Soru ve Sorunları İçin Tartışma Alanı |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Semi Pro R/C Drifter
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Cagkan abicim bu ayarlar aractan araca,zeminden zemine,lastikten lastige degisir ve diger ayarlarla birbirine baglidir. Misal; 3derece camber verdin, sonradan arac yuksekligini dusurdun, camber acin artar, yada araci yukseltin, verdigin camber acin azalir, toe ile oynarsin steering asimetrin degisir vs vs gibi...
Ayrica kisinin kullanimina gore de degisir. Misal; atiyorum ben virajlarda arac kafadan dalma yapsin isterim, sen daha usul kivrilsin virajdan istersin ona gore gore ayar yaparsin.Onun icin ben su derece su bu derece bu desem sana bir faydasi yok. En guzeli deneyerek uygununu bulmak. Lastik konusuna da gelince, neredeyse tek kullanilan drift lastigi HPI T-Drift. Yurtdisi yarismalarda da T-Drift kullaniliyor. Slick ve Threaded versiyonlari mevcut. Bunun disinda Tamiya Drifttech ve Yokomo Single Ring drift lastikleri az da olsa kullanilan lastikler arasinda. Bu lastiklerden, yapacagin ayarlarin tutunmayi tepkimeyi bariz sekilde degistirecegi tek lastik Yokomo Single Ring drift lastikleri cunku lastik ortasi ile yanlari farkli malzemelerden yapilma |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
yokomo single ring + camber = yol tutuşu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
yokomo sıngle ring kulananlar için iyi bir camber caster toe ayarı tavsiye edermisiniz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
ya rica etsem bu kamber açısını araç üstünde nasıl ölçücez resimli alabilirmiyim anlatımını?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Administrator
|
demişler ki;
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
tamam güzel demişlerde ben ne demek istedğimi anlatamdım.
sonuçta bende görebiliyor ve okuyabiliyorum
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Administrator
|
Alıntı: